Boek nu je Verblijf
Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Geniet van de omgeving

Wandelen

De Hoge Venen behoren tot de mooiste natuurreservaten van België. Langs het vakantiedomein van Le Trésor des Fagnes liggen tal van wandelroutes en mountainbikeroutes die doorheen deze prachtige natuurbiotoop kronkelen.

Wandelroutes  vlakbij

  • Promenade Marie Solheid (13,3 km)
  • Panorama (16 km)
  • Au Fil de l'Eau (8 km)
  • Les Trois Vallées (8 km)
  • La Route des Crètes (16 km)

Wandelroutes op 2km afstand

  • À la Douane (16 km)
  • Le Pays Du Négus (12 km)

Fietsen

Fietsen

De fietsroute “Route des Fagnes et Lacs” passeert voorbij het vakantiehuis. De route is 137 km lang, maar er zijn kortere trajecten mogelijk. Er bevinden zich ook talrijke mountainbikeroutes in de ruime omgeving van het vakantiehuis.
Het hoogste punt van België, Signal de Botrange, ligt op 10 km van het vakantiehuis.

Skiën

Xhhoffraix ligt op een hoogte van 550m hoogte. Telkens het sneeuwt in België ligt er een sneeuwtapijt in Xhoffraix, wat een hele waaier aan mogelijkheden biedt. Liefhebbers van wintersport kunnen terecht op de skipiste van Ovifat, die te zien is vanop het vakantiedomein van Le Trésor des Fagnes.
www.skialpin-ovifat.com

Er lopen bovendien heel wat langlaufroutes door het dorp.
Aan wintersportmogelijkheden absoluut geen gebrek.

Watersport

Watersportliefhebbers kunnen overal in de streek terecht om hun hobby uit te oefenen. Het meer van Robbertville (5km) en het meer van Butgenbach (20 km) bieden enorm veel mogelijkheden op het gebied van watersport en recreatie: zwemmen, waterskiën, kayakken, …
Bovendien is er nog het openluchtzwembad in Malmédy, waar zowel jong en oud terecht kunnen voor een heerlijk partijtje zwemmen.

Voor de kinderen

Vlakbij het vakantiedomein ligt een grasveld met voetbalgoal waar kinderen zich sportief kunnen uitleven. Op amper 5 km bevindt zich het openluchtzwembad "Mon Repos", waar de jongsten zich kunnen laten gaan op de fantastische glijbanen.

Toerisme

Nuttige informatie

Xhoffraix ligt vlabij het karaktervolle stadje Malmédy. Ideaal voor een dagje winkelen, terrassen of cultuurshoppen.
www.malmedy.be

Naast Malmédy ligt ook de historische stad Spa binnen bereik. Met zijn vermaarde kuuroorden en wereldbekende race-circuit in Francorchamps biedt Spa een rijkelijk gevulde daguitstap.
www.spa-info.be

Vlakbij Xhoffraix ligt het indrukwekkende kasteel van Rheinhardstein dat u kunt bezoeken op afspraak.
www.reinhardstein.net

Op 10 km van Le Trésor des Fagnes kunt u het historisch museum Baugnez 44 bezoeken. In het museum vindt u authentiek materiaal en foto's uit de Slag om de Ardennen in 1944.
www.baugnez44.be

Het Circuit Spa-Francorchamps ligt op slechts enkele kilometers van Le Trésor des Fagnes. Op het circuit worden prestigieuze autowedstrijden zoals de Formule 1 en de 24 Uur gehouden. Plan je een bezoek aan het Circuit dan is Le Trésor een ideale verblijfplaats!                                                              www.spa-francorchamps.be